Τρίποντο-κατηγορίας για τον Αστέρα Μεσολογγίου

0
306

Σημαντικότατη νίκη για την παραμονή του στην Α’  Κατηγορία πέτυχε ο Αστέρας Μεσολογγίου που επικράτησε στο τελευταίο του εντός έδρας αγώνα για τη φετινή σεζόν επί του Απόλλωνα Δοκιμίου με 3-0. Ο αγώνας έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, το μεσημέρι, στα πλαίσια της 17ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι της ομάδας μας, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και ενίσχυσαν την ομάδα μας σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου λοιπόν έγινε ένας ωραίος αγώνας, με τον μεν Αστέρα Μεσολογγίου να καίγεται για τη νίκη , για τον δε Απόλλων Δοκιμίου να μην έχει κάποιο άγχος και να παίζει για το γόητρό του. Η ομάδα μας όμως μπήκε αποφασιστικά από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κυνήγησε το γκολ που θα έδινε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες μας και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στα μέσα το ημιχρόνου. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Δοκιμίου, μετά το γκολ που δέχθηκε πήρε τη κατοχή της μπάλας υπέρ του και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ μπροστά από τη ν εστία μας. Έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όμως τις μεγάλες ευκαιρίες τις έχασε η ομάδα μας για να διπλασιάσει το σκορ και να πατήσει πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει, στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφερε να πετύχει αρχικά το δεύτερο γκολ της νίκης και στις καθυστερήσεις να διευρύνει το σκορ, δίδοντας διαστάσεις μεγάλης νίκης απέναντι στους αντιπάλους του.

Το Α’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα Μεσολογγίου να μπαίνει δυνατά στον αγώνα, να έχει τη κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να πετύχει γρήγορα ένα γκολ. Το κατάφερε σε μια πολύ ωραία οργανωμένη επίθεση και στη συνέχεια έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους που ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου χάθηκαν δύο κλασσικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες να πετύχουν γκολ, με τους φιλοξενούμενους αρχικά να χάνουν σημαντικό τετ-α-τετ για να ισοφαρίσουν και την ομάδα μας στη συνέχεια να χάνει και αυτή με τη σειρά της μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της.

3′ Πρώτη επίσκεψη του Αστέρα Μεσολογγίου στα καρέ των φιλοξενούμενων, σε φάουλ από δεξιά ανάμεσα κέντρου και μεγάλης περιοχής του Δοκιμίου, ο Ντίμο το εκτέλεσε με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Καπάι μόνος σε καλή θέση έπιασε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει ξυστά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δαράβαλη.

8′ Νέα καλή προσπάθεια των παικτών του Αστέρα Μεσολογγίου, όταν ο Ντίμο τροφοδότησε τον Σιαμήτρο Β. έξω από τη περιοχή του Δοκιμίου, αυτός πέρασε έναν αντίπλαο και επιχείρησε δυνατό σου που απέκρουσε αρχικά ο Δαράβαλης και απομάκρυνα στη συνέχεια οι αμυντικοί τη μπάλα μακριά.

13′ Πρώτη επίσκεψη του Απόλλων Δοκιμίου στα καρέ του Αστέρα, όταν σε φάση διαρκείας έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, βγήκε αριστερά η μπαλιά στον Αθανασίου, μες τη μεγάλη περιοχή αλλά πλάγια, έπιασε το δυνατό σουτ που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράπτη.

19′ ΓΚΟΛ και 1-0 για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Τριώτη. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το κέντρο με τον Ντελή να περνάει δύο αντιπάλους του και να βγάζει ωραία κάθετη μπαλιά δεξιά στον Τριώτη, αυτός μπήκε στη περιοχή του Απόλλωνα Δοκιμίου και με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δαράβαλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του.

41′ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλων Δοκιμίου να ισοφαρίσει τον αγώνα, όταν σε προσπάθεια από δεξιά και έξω από τη περιοχή του Αστέρα του Αγγελή, έβγαλε μπαλιά-τρύπα μες τη μικρή περιοχή στον Μακρή που βρέθηκε απέναντι στον Ράπτη, το σουτ όμως που επιχείρησε απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ράπτης, σώζοντας βέβαιη παραβίαση, και στη συνέχεια ο Παπασπύρος απομάκρυνε τον κίνδυνο.

45′ Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 για τον Αστέρα Μεσολογγίου όταν ο Σιαμήτρος Β. έσπασε το τεχνικό οφσάιντ των παικτών του Δοκιμίου και έφυγε μόνος απέναντι στον Δαράβαλη, τον πέρασε και από πλάγια απέναντι στη κενή εστία έστειλε τη μπάλα να σταματήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια να απομακρύνεται η μπάλα από τον Μυλωνά.

46′ Νέα καλή προσπάθεια των παικτών του Αστέρα , όταν από δεξιά ο Παπασπύρος έβγαλε τη σέντρα μες τη περιοχή του Δοκιμίου, ο Καπάι έπιασε τη κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το Β’ ημίχρονο ξεκίνησε με το σκορ να είναι στο 1-0, αφού οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού να είναι ακόμα ρευστό για την ομάδα μας. Οι εντολές του προπονητή μας στους παίκτες ήταν να παραχωρήσει χώρο και κατοχή στους φιλοξενούμενους και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας, για ένα ακόμα παιχνίδι λειτούργησε πολύ καλά, απωθώντας κάθε επικίνδυνη κατάσταση που προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να δημιουργήσουν μπροστά από την εστία του Ράπτη. Έτσι, φτάσαμε στα τελευταία λεπτά που αρχικά ο Σιαμήτρος Β. σημείωσε το λυτρωτικό δεύτερο γκολ και το κερασάκι στη τούρτα στη σπουδαία αυτή νίκη ήταν το γκολ του επαναμφανισθέντος σε αγώνα της ομάδας μας Αγγελάκη, μετά από 2,5 μήνες λόγω τραυματισμού, στις καθυστερήσεις του αγώνα.

47′ Αντεπίθεση από αριστερά του Δοκιμίου βγήκε από τον Νούλα η σέντρα μες τη περιοχή του Αστέρα, ο Μακρής έπιασε το σουτ που αποκρούσθηκε από τον Κυρίτση με το σώμα του και σε δεύτερο χρόνο ο Αγγελής έπιασε τη κεφαλιά μες τη μικρή περιοχή που μπλόκαρε σταθερά ο Ράπτης.

58′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Απόλλων Δοκιμίου να ισοφαρίσει το σκορ, όταν σε ένα πανέμορφο συνδυασμό των Αγγελή και Νούλα, ο τελευταίος μπήκε από αριστερά μες τη περιοχή του Αστέρα, έβγαλε σέντρα που απομάκρυναν αρχικά αλλά η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι, έπιασε δυνατό σουτ ο Κορομηλάς Αγγελής έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Κυρίτσης με προβολή έδιωξε τη μπάλα και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος.

61′ Καλή ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο γκολ ο Αστέρας Μεσολογγίου, όταν σε ελεύθερο δυνατό σουτ του Ράπτη, η μπάλα έσκασε έξω από τη περιοχή του Δοκιμίου, πέρασε πάνω από τον Ζαρκαδούλα και ο Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι από τον Δαράβαλη αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, πάνω από το δοκάρι του Δαράβαλη.

63′ Καλή προσπάθεια από τον Δαλαγιώργο του Δοκιμίου, έξω από τη περιοχή του Αστέρα Μεσολογγίου δοκίμασε το πόδι του, με δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Ράπτης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

69′ Ωραία εκτέλεση φάουλ, μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Δοκιμίου,  με δυνατό απευθείας σουτ του Ντίμο για τον Αστέρα, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δαλάβαρη.

89′ ΓΚΟΛ με σκόρερ τον Σιαμήτρο Β. για το 2-0 του Αστέρα Μεσολογγίου. Η φάση ξεκίνησε από ατομική προσπάθεια του Ντίμο, ο οποίος κέρδισε τη μπάλα στο κέντρο πέρασε εξαιρετικά δύο αντιπάλους και τη κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη μπαλιά στον αμαρκάριστο Σιαμήτρο Β. που από αριστερά μπήκε στη περιοχή των φιλοξενούμενων και πλάσαρε εύστοχα τον Δαλάβαρη που έκανε έξοδο.

92′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Αγγελάκη για το 3-0. Ο Ντίμο από πλάγια δεξιά εκτέλεσε φάουλ για τον Αστέρα Μεσολογγίου και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον σκόρερ στο πρώτο δοκάρι που με πλασέ αιφνιδίασε τον Δαλάβαρη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ Γκιάφης, Βλαχοδήμος και Πατρόπουλος.

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας μας αφιέρωσαν τη νίκη στο μεγάλο άτυχο της ομάδας μας Ταξιάρχι Λούζι, που τραυματίστηκε σοβαρά στο προηγούμενο παιχνίδι, στο Αντίρριο. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση Τάξι!!!!!

Αστέρας Μεσολογγίου: Ράπτης, Παπασπύρος, Σιαμήτρος Γ., Κυρίτσης (89′ Ανδρωνάς), Γερετσιάν, Ρονάλντο, Σιαμήτρος Β., Καπάι, Ντελής (77′ Μαυραγάνης), Ντίμο, Τριώτης (62′ Αγγελάκης)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Στάθης, Πανόπουλος, Τσιγαρίδας, Σκεπετάρης, Μαστροκώστας και Τσεκρέζι

Απόλλων Δοκιμίου: Δαράβαλης, Γιαννόπουλος, Νούλας, Μυλωνάς, Ζαρκαδούλας, Δαλαγιώργος, Αθανασίου, Κορομηλάς Φ., Μακρής, Αγγελής και Κοντοπάνος