Έ(Χ)ασε ευκαιρία για νίκη ο Αστέρας Μεσολογγίου, 2-2 με τον Άρη Αιτωλικού

0
167

Μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης έχασε ο Αστέρας Μεσολογγίου, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τους τυπικά γηπεδούχους Άρη Αιτωλικού στο ουδέτερο γήπεδο της Γαβρολίμνης. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, το μεσημέρι στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων.

Ένας αρκετά ψυχωμένος Αστέρας Μεσολογγίου πραγματοποίησε μία ακόμη καλή εμφάνιση και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη δυνατή ομάδα του Αιτωλικού. Παρόλο τις απουσίες της τελευταίας στιγμής που παρουσιάστηκαν στον προπονητή μας, καθώς λίγες ώρες πριν τον αγώνα δεν ακολούθησαν την αποστολή της ομάδας, για διάφορους λόγους ο καθένας τους, οι Σκεπετάρης, Μαυραγάνης και Παπασπύρος, εν τούτοις όσοι αγωνίστηκαν, στάθηκαν ίσοι προς ίσοι απέναντι στους αντιπάλους και ίσως αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες μας, ιδίως στο Β’ ημίχρονο, στάθηκαν πολύ καλύτερα από τους αντιπάλους, έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ-νίκης και εν τέλει η ισοπαλία περισσότερο κολακεύει τους γηπεδούχους, παρά την ομάδα μας.

Στο Α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα πιο δυνατά, είχαν την πίεση προς την ομάδα μας και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε όμως άμεσα με την ισοφάριση του παιχνιδιού και τα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου κύλησαν με παιχνίδι κυρίως κέντρου και χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες.

16′ ΓΚΟΛ και 1-0 για τους Νησιώτες με σκόρερ τον Βασόπουλο. Η φάση ξεκίνησε από αριστερα στο κέντρο και έξω από τη περιοχή του Αστέρα, ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε σέντρα στη μικρή περιοχή και ο σκόρερ με πλασέ αιφνιδίασε τον Πανόπουλο και άνοιξε το σκορ.

19′ ΓΚΟΛ και άμεση ισοφάριση σε 1-1 για τον Αστέρα Μεσολογγίου με τον Λούζι. Σε μια ωραία προσπάθεια από αριστερά και πλάγια του Ντελή, προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στη περιοχή και έβγαλε παράλληλη σέντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου ο Λούζι έπιασε δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στο Μπότα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο Β’ ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες, προηγήθηκε το σκορ και έχασε ευκαιρίες τόσο για να κάνει το 1-3 όσο και να πετύχει στο τέλος το νικητήριο γκολ. Από την άλλη πλευρά ο Άρης Αιτωλικού απείλησε την εστία μας μόνο μέσα από στημένες φάσεις, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ευκαιριών με άλλον τρόπο και κατάφερε σε μία εκ των πολλών στημένων φάσεων να ισοφαρίσει το σκορ, που έμεινε μέχρι το τέλους του παιχνιδιού.

49′ Πρώτη καλή ευκαιρία για το Β’ ημίχρονο, με τον Σιαμήτρο Β. να κερδίσει τον προσωπικό του αντίπαλο από αριστερά, να μπαίνει από πλάγια στη περιοχή του Αιτωλικού αλλά το έξυπνο πλασέ που επιχείρησε στην αντίθετη γωνία του Μπότα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπότα.

52′ ΓΚΟΛ και ανατροπή του σκορ για τον Αστέρα σε 1-2 με σκόρερ τον Ντελή. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από αριστερά όπου για ακόμη μία φορά ο Σιαμητρός Β συνεργάστηκε άψογα με τον Καπάι, μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε ψιλοκρεμαστά τον Μπότα που επιχείρησε έξοδο, με τη μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Ντελή, ο οποίος προ κενής εστίας “έσπρωξε” απλά τη μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας των Νησιωτών.

76′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν σε επικίνδυνο φάουλ που κέρδισε ο Σιαμήτρος Β. στο κέντρο της γραμμής της μεγάλης περιοχής του Άρη Αιτωλικού, ο Ντίμο το εκτέλεσε με δυνατό πλασέ, ο Μπότας έπεσε στη δεξιά του γωνία κι απέκρουσε ασθενώς με τη μπάλα να φτάνει στα πόδια του Λούζι στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου δεν πρόλαβε να σουτάρει προ κενής εστίας, καθώς ο Παλιάτσας του πήρε τη μπουκιά από το στόμα και πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν να απομακρύνει τη μπάλα μακριά.

77′ ΓΚΟΛ και 2-2 για του Νησιώτες με σκόρερ τον Πανόπουλο Κ., με το νόμο του ποδοσφαίρου να τιμωρεί τον Αστέρα Μεσολογγίου. Σε ένα ακόμα στημένο φάουλ που κέρδισαν από δεξιά οι γηπεδούχοι, εκτελέστηκε στο πίσω δοκάρι του Αστέρα, με τη μπάλα να περνά από αρκετά κεφάλια και ο σκόρερ από πλάγια αριστερά, αφύλακτος, έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πανόπουλου Μ.

89′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου να πετύχει το νικητήριο γκολ, όταν ο Σιαμήτρος Β. από δεξιά έκανε άλλη μία ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε τον Κοντομήτσο, μπήκε μες τη περιοχή και έβγαλε ψιλοκρεμαστή σέντρα-Λουκούμι στο Ντελή, όπου απο το ύψος του πέναλτι με σουτ που πρώτα χτύπησε στο έδαφος και μετά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπότα.

92′ Στη τελευταία ευκαιρία του αγώνα, σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, βγήκαν από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καβαλιέρη, όπου από εμφανή θέση οφσάιντ μπήκε από πλάγια στη περιοχή του Αστέρα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανόπουλου.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. ΖΥΓΑΣ-ΜΠΑΚΑΣ και ΒΛΑΧΟΣ.

Αστέρας Μεσολογγίου: Πανόπουλοις, Τσιγαρίδας, Σιαμήτρος Γ., Κυρίτσης, Γερετσιάν, Καπάι, Ρονάλντο (92′ Μαστροκώστας) , Σιαμήτρος Β., Καπάι (71′ Στάθης), Ντελής, Ντίμο και Λούζι (73′ Τσεκρέζι)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι : Ράπτης, Ελένης και Γρίβας

Άρης Αιτωλικού: Μπότας, Διαμναντόπουλος, Κοντομήτσος, Παλιάτσας, Ζαπάντης, Φράγκος Α. (49′ Πανόπουλος Κ.), Βασόπουλος (66΄Καβαλιέρης), Αλμπάνης, Μούσα και Ζέρβας (60′ Πλαστήρας).

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Τσερίκου, Κάκκος, Καλογήρου και Γεωργούσης