Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Αστέρα Μεσολογγίου στη Λεπενού

0
176

Την ήττα γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου στο γήπεδο των Οχθίων με αντίπαλο το γηπεδούχο Άρη Λεπενούς, με την ομάδα μας να χάνει την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Ο αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, το μεσημέρι για τη 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Στα Όχθια λοιπόν έγινε ένας αρκετά ενδιαφέρον αγώνας με τις δύο ομάδες να παλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, να δημιουργούν ευκαιρίες, να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 10 παίκτες και να σημειώνονται τρία γκολ μέσα σε ένα 7λεπτο που καθόρισε το τελικό σκορ. Ο Αστέρας Μεσολογγίου στάθηκε αρκετά καλά, είχε δοκάρι με τον Μαυραγάνη για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, έχασε ευκαιρίες στο Β’ ημίχρονο αλλά τελικά η γηπεδούχος ομάδα του Άρη κράτησε το σκορ του ημιχρόνου και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Στο Α’ ημίχρονο ο Άρης Λεπενούς αιφνιδίασε τον Αστέρα Μεσολογγίου με δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά, εν τούτοις η ομάδα μας αντέδρασε και μείωσε γρήγορα το σκορ. Οι γηπεδούχοι έχασαν μία καλή ευκαιρία να πετύχουν το 3-1 όμως τη πιο μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Αστέρας Μεσολογγίου με δυνατό σουτ του Μαυραγάνη στο κάθετο δοκάρι στο 44′, στην εκπνοή του ημιχρόνου. Το σκορ του ημιχρόνου τελικά καθόρισε τον τελικό νικητή του αγώνα, σε ένα παιχνίδι που τελικά η ισοπαλία ίσως ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες.

23′ ΓΚΟΛ και 1-0 για τον Άρη Λεπενούς. Από δεξιά ξεκίνησε η επίθεση των γηπεδούχων, ο Τσούνης αφού ξεπέρασε τον Σιαμήτρο Γ., έβγαλε παράλληλη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο σέντερ φορ των γηπεδούχων Χ. Κοσμάς δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ράπτη, ανοίγοντας το σκορ.

27′ ΓΚΟΛ για τον Άρη Λεπενούς και 2-0 με σκόρερ τον Θώδη. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων και από λάθος εκτίμηση του Μαυραγάνη έξω από τη περιοχή του Αστέρα, έκλεψε τη μπάλα ο σκόρερ που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ράπτη, που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-0!

29′ ΓΚΟΛ και άμεση αντίδραση για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ το Καπάι, μειώνοντας σε 2-1. Σε αντεπίθεση της ομάδας, σε μπαλιά στη περιοχή των γηπεδούχων, λάθος συνεννόηση των κεντρικών αμυντικών του Άρη, κοντρόλαρε ο Σιαμήτρος Β. τη μπάλα και την έστρωσε στον επερχόμενο Καπάι που με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

40′ Πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους να σημειώσουν ένα ακόμα γκολ, όταν σε σέντρα από δεξιά στη καρδιά της μικρής περιοχής του Αστέρα, ο επιθετικός έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Ράπτης σε ετοιμότητα απέκρουσε σε κόρνερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα μας.

44′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου να ισοφαρίσει τον αγώνα, όταν ο Μαυραγάνης βρέθηκε έξω από τη περιοχή των γηπεδούχων, έπιασε δυνατό ευθύβολο σουτ και είδε τη μπάλα να χτυπά στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του τερματοφύλακα και να παίρνει παράλληλη πορεία από τη τελική γραμμή και να φεύγει άουτ.

Στο Β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το σκορ, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν υποψία ευκαιριών με βαθιές μακρινές μπαλιές που αντιμετώπιζαν χωρίς πρόβλημα οι αμυντικοί της ομάδας μας. Ο Αστέρας προσπάθησε μέχρι το τέλους του παιχνιδιού να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά σε δύο καλές περιπτώσεις οι επιθετικοί μας αστόχησαν από αρκετά καλή θέση για γκολ. Έτσι γράφτηκε το τελικό σκορ του αγώνα που άφησε τους παίκτες της ομάδας μας μια πικρή γεύση καθώς θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα.

65′ Μία και μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο Β’ ημίχρονο όταν σε προσπάθεια που έγινε έξω από τη περιοχή του Αστέρα, το σουτ που επιχειρήθηκε απο καλή θέση πέρασε αρκετά άουτ.

80′ Οι γηπεδούχοι μένουν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα-κόκκινη ο Σ. Τζαμαλής, για μαρκάρισμα στον Τριώτη.

83′ Καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου όταν από δεξιά ο Ντίμο έβγαλε σέντρα στη καρδιά της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, ο Ρονάλντο ξεχασμένος από τους αμυντικούς των γηπεδούχων, μόνος σε πολύ καλή θέση έπιασε τη κεφαλιά, με τη μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα.

86′ Με 10 παίκτες και ο Αστέρας Μεσολογγίου καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα-κόκκινη ο Αγγελάκης για μαρκάρισμα σε παίκτη του Άρη.

92′ Τελευταία καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου να ισοφαρίσει τον αγώνα όταν σε σέντρα από αριστερά του Καπάι, ο Μαυραγάνης από καλή θέση, μες τη περιοχή των γηπεδούχων, έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα μόλις πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα, άουτ.

 

Με φαλτσοσφυρίγματα η διαιτησία του κ Προβίδα χωρίς να κρίνει τον αγώνα όμως, αρκετά καλοί οι επόπτες κ.κ. Ξύστρας- Γιαννόπουλος.

Η Διοίκηση του Αστέρα Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση του Άρη Λεπενούς για την άψογη φιλοξενία της ομάδας μας!

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ν. Σταμάτης) Ράπτης, Κυρίτσης (61′ Ανδρωνάς), Σιαμήτρος Γ. (80′ Μουζακίτης), Μανέτας, Αγγελάκης, Μαυραγάνης, Σιαμήτρος Β., Καπάι, Ντελής (65′ Ρονάλντο), Ντίμο, Τριώτης

Στον πάγκο ήταν επίσης οι : Γρίβας και Παπασπύρος