Ήττα- αποκλεισμός από το Κύπελλο για τον Αστέρα Μεσολογγίου

0
181

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου από τη Ένωση Α.Ο.Κ. Τρίκαρδος για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά της ιστορίας του. Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, το απόγευμα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της συνεχόμενης βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”, παρουσία λίγων αλλά ηρωικών φίλων και των δύο ομάδων.

Στο πιο σημαντικό φετινό παιχνίδι της σεζόν, ο Αστέρας Μεσολογγίου προσπάθησε για τη πρόκριση αλλά δυστυχώς ένα κακό Β’ ημίχρονο στέρησε αυτή, που δίκαια πήρε η ομάδα της Ένωσης Α.Ο.Κ. Τρικάρδου. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους όμως να πετυχαίνουν το χρυσό γκολ της πρόκρισης και να συνεχίζουν στους “4” του θεσμού.

Στο Α’ ημίχρονο ο Αστέρας ήταν κυριαρχικός, επέβαλε το ρυθμό του και δημιούργησε ευκαιρίες να πετύχει αυτός πρώτος γκολ. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι σε όλο σχεδόν το διάστημα του Α’ ημιχρόνου αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο. Τη πρώτη και μοναδική τους ευκαιρία στο Α’ ημίχρονο ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου και μάλιστα με σουτ στο δοκάρι.

 5′ Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Γιαβρούτα να φεύγει στην αντεπίθεση, στο ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε δυνατό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαζούκα.

14′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Σιαμήτρο Β. από δεξιά έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ντελλή, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει, με έξοδο ο Γκαζούκας πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

19′ Νέο καλό σουτ του Γιαβρούτα έξω από την περιοχή του Τρίκαρδου, η μπάλα μόλις ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαζούκα.

29′ Ωραία προσπάθεια του νεαρού Ντελλή για τον Αστέρα, όταν από δεξιά πέρασε δύο αντιπάλους και έξω από τη περιοχή έπιασε το σουτ αλλά πέρασε λίγο άουτ.

30′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε συνδυασμό Ντελλή-Μπελλάλη, ο τελευταίος βρέθηκε στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής του Τρίκαρδου, έπιασε το σουτ αλλά ο Γκαζούκας σε ετοιμότητα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

33′ Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σε προσπάθεια από δεξιά του Γιαβρούτα, μπήκε στη περιοχή έβγαλε τη σέντρα, ο Γκαζούκας απομάκρυνε με τις γροθιές του αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τη περιοχή του, ο Ντελλής βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι μόνος, αμαρκάριστος, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαζούκα.

37′ Πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Αστέρα, όταν σε στημένο φάουλ, έξω από τη περιοχή του Γρίβα, εκτελέστηκε απευθείας από τον Σεραφίγγο, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γρίβα, χωρίς όμως να τον ανησυχήσει.

45′ Πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τον Τρίκαρδο Κατοχής, όταν σε ωραίο συνδυασμό Κουκουρδέλη-Σεραφίγγου, ο τελευταίος μπήκε από αριστερά στη περιοχή του Αστέρα, αλλά το σουτ βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Γρίβα και πέρασε άουτ.

Στο Β’ Ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Αστέρας Μεσολογγίου “ξεχάστηκε” στα αποδυτήρια ενώ ο Τρίκαρδος Κατοχής κυνήγησε τη πρόκριση, βγήκε μπροστά, δημιούργησε ευκαιρίες και πέτυχε το μοναδικό γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Η ομάδα μας είχε την ατυχία να τραυματιστούν και να αποχωρήσουν από τον αγώνα οι δύο κεντρικοί χαφ, οι οποίοι ήταν κομβικοί στο παιχνίδι του Α’ ημιχρόνου και δυστυχώς οι αλλαγές που έγιναν δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού.

50′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν σε αμφισβητούμενο οφσάιντ, βγήκε τετ-α-τετ ο Σεραφίγγος απέναντι στο Γρίβα, με τον τερματοφύλακά μας να αποκρούει και τον Αγγελάκη να διώχνει σε πλάγιο άουτ.

59′ Νέα καλή ευκαιρία για τον Τρίκαρδο, όταν σε εκτέλεση κόρνερ στη περιοχή μας, μόνος αφύλαχτος ο Γατσώρας έπιασε τη κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

70′ ΓΚΟΛ και 0-1 για τον Τρίκαρδο Κατοχής, με σκόρερ τον Κουκοπυρδέλη που σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια στη περιοχή του Αστέρα, επικράτησε σύγχυση στην άμυνά μας και ο σκόρερ από το σημείο του πέναλτι έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Γρίβα.

83′ Διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να κλειδώσουν τη νίκη όταν σε πρώτη φάση έγινε βαθύ γέμισμα από την άμυνα των φιλοξενούμενων πλάγια δεξιά , έφυγε ο Ρόμπολας, έβγαλε παράλληλη σέντρα με τον Αγγελάκη να διώχνει πάνω στη γραμμή του τέρματος και στη συνέχεια της φάσης ο Σεραφίγγος έπιασε δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γρίβα και πέρασε άουτ.

Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Γκιάφη, Βλαχοδήμου και Μπουκουβάλα.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Γρίβας, Μανέτας, Μπαρμπαρούσης, Αγγελάκης, Μάντης, Γαντζούδης (69′ λ.τ. Παλιάτσας), Ντίμο (69′ λ.τ. Κουτσομπίνας) Μπελλάλης, Σιαμήτρος Β., Γιαβρούτας, Ντελλής( 70′ Ρονάλντο -83′ Σχώρης)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Τσερρίκου, Ελένης, Τσεκρέζι, Σιαμήτρος Γ. και Παπασπύρος

Τρίκαρδος Κατοχής: (Ζήκος) Γκαζούκας, Κοντοπάνος, Τσιάρας, Γατσώρας Ι., Γατσώρας Π., Κουτρούλης(65′ Παπαθανασίου), Κουκουρδέλης (83′ Καλέντζας), Ρουπάκης, Σεραφίγγος, Κονταρής, Ρόμπολας (85′ Καλύβας)