Εντός έδρας ήττα 1-2 από τον Όμηρο με πολλά διαιτητικά παράπονα

0
198

Ήττα με 1-2 εντός έδρας γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου από τον Όμηρο Νεοχωρίου το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, το μεσημέρι στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ο αγώνας έγινε παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος” και σημαδεύτηκε από την “εκνευριστική” διαιτησία του κ. Βλάχου και του βοηθού του κ. Ροδάτου!

Μετά από ένα μέτριο και “άσφαιρο” Α’ ημίχρονο , με λίγες φάσεις μπροστά από την εστία και των δύο ομάδων, ακολούθησε ένα Β’ ημίχρονο με γκολ, αποβολή και ένταση μεταξύ των παικτών, που πιστεύουμε ότι προήλθε από την άσχημη διαιτησία του κ. Βλάχου που κατάφερε να εκνευρίσει τους παίκτες και των δύο ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα. Είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που η ομάδα μας εκφράζει έντονα τα παράπονά της για την διαιτησία κυρίως των κ. Βλάχου και Ροδάτου, που με τις αποφάσεις  εκνεύρισαν τους παίκτες και τον προπονητή μας. σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες δεν είχαν να χάσουν κάτι από αυτό!

Στο Α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, δημιούργησαν μία πολύ καλή ευκαιρία να προηγηθούν αλλά στο 20λεπτο ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ.

8′ Πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τον Όμηρο, σε προσπάθεια από αριστερά βγήκε η σέντρα μες τη περιοχή του Αστέρα, η μπάλα έφτασε στον Κόκκαλη που έβγαλε παράλληλη συρτή πάσα-σέντρα στον Νταλαπέρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Νταλαπέρας πλάσαρε τον Τσερίκου αλλά ο τελευταίος με ωραία προσπάθεια απέκρουσε σωτήρια, απομακρύνοντας τον κίνδυνο και ο Παναγιωτόπουλος απέμακρυνε σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα μακριά.

23′ Λαθεμένη υπόδειξη οφσάιντ του επόπτη Ροδάτου, όταν ο Κουτσομπίνας λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Γιαβρούτα στη πλάτη της άμυνας του Ομήρου, ενώ καλυπτόταν καθαρά, ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον παίκτη μας , δεχόμενος τις διαμαρτυρίες των παικτών μας για αυτή του την απόφαση.

30′ Καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, σε προσπάθεια του Γιαβρούτα, έξω από τη περιοχή επιχείρησε δυνατό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταμάτη.

34′ Νέα καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, σε φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι , έξω από τη περιοχή του Ομήρου, το εκτέλεσε απευθείας ο Κουτσομπίνας, αλλά ο Σταμάτης με ωραία εκτίναξη στην αριστερή του πλευρά απέκρουσε σε κόρνερ.

39′ Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι έπιασε τη κεφαλιά ο Κρανιάς αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Τσερίκου.

Το Β’ ημίχρονο ξεκίνησε με δύο γρήγορα γκολ των φιλοξενούμενων, είχε αποβολή και ένταση μεταξύ των παικτών, χαμένες ευκαιρίες για τον Αστέρα Μεσολογγίου, με το διαιτητή να μην μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Παρόλο που η ομάδα μας αιφνιδιάστηκε από τα δύο γκολ που δέχθηκε πολύ νωρίς, απάντησε με γρήγορο γκολ και πίεσε τους φιλοξενούμενους για ένα ακόμα τουλάχιστον γκολ, δημιουργώντας ευκαιρίες, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της αποβολής του Νταλαπέρα αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

47′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε συνεργασία Μπελλάλη-Σιαμήτρου, ο τελευταίος μπήκε από πλάγια στη περιοχή του Ομήρου, έβγαλε τη παράλληλη σέντρα αλλά προ του Γιαβρούτα ο Κωνσταντίνου απομάκρυνε σε κόρνερ.

49′ Νέα προσπάθεια των παικτών του Αστέρα στη περιοχή των φιλοξενούμενων, σε φάουλ με σέντρα που επιχείρησε ο Ντίμο, πρώτο κοντρόλ από τον Παναγιωτόπουλο και πάσα στον Μάντη, το σουτ που επιχείρησε ο Μάντης μες τη περιοχή και πιεζόμενος η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταμάτη.

50′ ΓΚΟΛ και 0-1 με σκόρερ τον Νταλαπέρα, όταν σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων από δεξιά, έφυγαν προς την εστία οι Κρανιάς-Νρταλαπέρα με μόνο αντίπαλο τον Μάντη, συνεργάστηκαν και ο Νταλαπέρας βρέθηκε απέναντι στο Τσερίκου και πλάσαρε για το 0-1!

52′ ΓΚΟΛ και 0-2 με σκόρε ξανά τον Νταλαπέρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Τσερίκου να κάνει έξοδο, και σε μπαλιά στη πλάτη της άμυνάς μας πρόλαβε να πλασάρει για το 0-2!

57′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα, με σκόρερ τον Γιαβρούτα, όταν σε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Παλιάτσα, πέρασε τρεις αντιπάλους και τη κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη μπαλιά στον σκόρερ, στο ύψος του πέναλτι που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Σταμάτη για το 1-2!

63′ Ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει, όταν σε προσπάθεια από αριστερά του Γιαβρούτα, τροφοδότησε μες τη περιοχή τον Μπελλάλη, αυτός έβγαλε πάσα στον Σιαμήτρο στο ύψος της μικρής περιοχής, με πλάτη στην εστία έστρωσε στον Παλιάτσα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σταμάτη.

75′ Νέα προσπάθεια από αριστερά για τον Γιαβρούτα, μπήκε μες τη περιοχή του Ομήρου , από πλάγια πλάσαρε τον Σταμάτη, με τον τελευταίο να μπλοκάρει τη μπάλα.

81′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, σε κόρνερ από δεξιά του Παλιάτσα, πετάχτηκε μες τη περιοχή ο Παναγιωτόπουλος και έπιασε τη κεφαλιά για να περάσει η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταμάτη.

Με λάθη υποδείξεις του διαιτητή κ. Βλάχου και του επόπτη κ. Ροδάτου, εν αντιθέση πολύ καλή η επόπτρια κα Βασιλείου (την οποία αρκετές φορές ακύρωνε τις αποφάσεις της ο διαιτητής Βλάχος)

Αστέρας Μεσολογγίου (Ντζιβανάκης) Τσερίκου, Σχώρης (70′ Γερατσιάν), Μπαρμπαρούσης (79′ Ρονάλντο), Παναγιωτόπουλος, Μάντης, Παλιάτσας, Μανέτας (90′ Ντελής), Ντίμο (70′ Μαυαραγάνης), Σιαμήτρος, Γιαβρούτας, Κουτσομπίνας (46′ Μπελλάλης)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Γρίβας, Σιαμήτρος Γ., Ελένης, Παπασπύρος

Όμηρος Νεοχωρίου (Γιωτόπουλος) Σταμάτης, Ξάνθης, Μάτσιγκας, Τσιφοπανόπουλος (30′ λ.τ. Τσάμης), Κωνσταντίνου, Κόκκαλής, Κρανιάς (90′ Γαλάνης), Ψηρής (70′ Τρικαλινός), Νταλαπέρας, Βασιλάρης, Ζαβιτσάνος