Σπουδαία συνεργασία για τον Αστέρα Μεσολογγίου

0
405

Ο Αστέρας Μεσολογγίου προχώρησε σε μια σημαντική συνεργασία, αυτή την φορά στον τομέα υγείας. Συγκεκριμένα ο συντοπίτης μας Ορθοπαιδικός-Χειρούργος κ. Ιωάννης Γ. Λαχανάς θα προσφέρει  τις υπηρεσίες του στο Σύλλογό μας, για αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι του ποδοσφαίρου, που χρήζει όμως άμεσης εποπτείας. Όλοι οι αθλητές της ποδοσφαιρικής μας ομάδας θα έχουν πλήρης ορθοπεδικη κάλυψη για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ιωάννης Λαχανάς ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2000 στο Μεσολόγγι. Μέσω Πανελληνίων εξετάσεων πέρασε 4ος σε σειρά στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και στην Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ΄ όπου αποφοίτησε το 2006 με βαθμό “λίαν καλώς¨ και ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός του ελληνικού Στρατού. Υπηρέτησε σε Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και στο Κοσσυφοπέδιο και το 2010 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στο 401 ΓΣΝΑ.

Συνέχισε την ειδίκευσή του επί τέσσερα έτη στο Ηνωμένο Βασίλειο (νοσοκομεία Royal Sussex County Hospital, Brighton και Great Western Hospital, Swindon). Tο 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στην Ιατρική Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από επιτυχή συμμετοχή σε ειδικές εξετάσεις έχει ονομαστεί αρχικά Μέλος (MRCS) και στη συνέχεια Υπότροφος του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών της Αγγλίας (FRCS) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (FEBOT), όντας από τους ελάχιστους Έλληνες Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς που κατέχουν και τους τρεις αυτούς τίτλους. Μάλιστα, στις εξετάσεις για τη λήψη του Ευρωπαϊκού διπλώματος Ορθοπαιδικής το 2017 κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών για το συγκεκριμένο θεσμό. Το 2019 έγινε, κατόπιν εξετάσεων, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών.

Ασχολείται με τη χειρουργική και μη χειρουργική αντιμετώπιση όλου του φάσματος των Ορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων καθώς και με την εκπαίδευση των νέων Ορθοπαιδικών Χειρουργών.

Διατηρεί ιατρεία στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο και συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια σε Αθήνα, Πάτρα και Αγρίνιο.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Μαριάννα Σκότρα και έχουν δύο γιούς.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Αστέρα και ευχόμαστε σε άριστη συνεργασία!