Ξεκίνημα με το δεξί για τη νέα σεζόν και πρόκριση στο Κύπελλο για τον Αστέρα

0
210

Με το δεξί ξεκίνησε ο Αστέρας Μεσολογγίου τη φετινή σεζόν, επικρατώντας με 1-0  επί του Άρη Αιτωλικού στα πλαίσια του Α’ γύρου του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας για τη περίοδο 2020-21, παίρνοντας ταυτόχρονα τη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο αγώνας διεξήχθη τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, το απόγευμα , στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ζέστης που επικρατούσε, δυσκολεύοντας σίγουρα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Στο Α’ ημίχρονο, ο Αστέρας εμφανίστηκε μουδιασμένος τα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερη κυκλοφορία και να δημιουργούν δύο καλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Αστέρα. Στη συνέχεια ο Αστέρας ανέλαβε τη πρωτοβουλία του παιχνιδιού, κέρδισε πέναλτι που αστόχησε ο Γαβρίνας, έβαλε το γκολ της πρόκρισης. είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και γενικά δεν απειλήθηκε καθόλου σε αυτό το διάστημα από τους “Νησιώτες”.

1′ Προσπάθεια από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα έφτασε στον Φράγκο αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε ο Μάντης, ο οποίος ‘έκανε το ντεμπούτο του στον Αστέρα.

5′ Λάθος απομάκρυνση του Μάντη, η μπάλα έφτασε στον Φράγκο, έξω από τη περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή ο Παναγιωτόπουλος κόντραρε το σουτ που επιχείρησε και έδιωξε μακριά τη μπάλα.

12′ Πέναλτι για τον Αστέρα, με τον Γαβρίνα να ανατρέπεται από δεξιά και μέσα στη περιοχή του Άρη Αιτωλικού, με τον διαιτητή Τσοπλάκο δικαίως να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτέλεσε ο Γαβρίνας, αλλά αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ.

31′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα, με σκόρερ το νεαρό Λούζι, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ στην ομάδα μας, στην πρώτη του εμφάνιση. Ατομική προσπάθεια έξω από τη περιοχή του Άρη, έπιασε ωραίο δυνατό συρτό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκασούκα, γράφοντας το 1-0.

Στο Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας έδωσε χώρο και πρωτοβουλία στον Άρη, και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να σημειώσει γκολ που θα κλείδωνε την πρόκριση. Η Νησιώτες έχασαν 2 πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά τη πιο κλασσική ευκαιρία την είχε ο Αστέρας, με τον Γαβρίνα να σημαδεύει το δοκάρι σε πλασέ σε κενή εστία.

57′ Ευκαιρία για τον Άρη, μετά από κακό υπολογισμό του Μάντη, σε έξοδο του, ο Ρόμπολας έπιασε τη κεφαλιά αλλά εκ των κορυφαίων του Αστέρα Γερατσιάν απομάκρυνε τον κίνδυνο, προ της εστίας μας.

74′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να ισοφαρίσει, όταν σε σέντρα από δεξιά των φιλοξενουμένων, ο Τρικαλινός έπιασε το σουτ από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε απευθείας άουτ.

82′ Κόκκινη κάρτα εις βάρος του Άρη, με τον πρώην παίκτη του Αστέρα Γρ. Διαμαντόπουλο να κάνει το λάθος στην άμυνα, ο Ρούσσης παρενέβη και έκλεψε τη μπάλα, κινούμενος μόνος προς την εστία του Άρη, αλλά ανατράπηκε από τον τελευταίο στην άμυνα Διαμαντόπουλο, αντικρίζοντας απευθείας τη κόκκινη κάρτα.

86′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα να κλειδώσει το παιχνίδι, με τον Γαβρίνα να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα του Άρη, να αποφεύγει από πλάγια δεξιά τον Γκασούκα αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί τον κίνδυνο.

Πολύ καλή η διαιτησία των Τσοπλάκου, Τσιλίκα και Μπάκα.

Αστέρας Μεσολογγίου :  (Ιωάννης Ντζιβανάκης) Μάντης, Σχώρης, Κουμπαρούλης, Παναγιωτόπουλος, Γερατσιάν, Γαντζούδης (73΄Μπαρμπαρούσης), Στάθης (60΄Ρούσσης), Μακρής, Γαβρίνας, Λούζι (55΄λ.τ Καλύβας), Μάκα (73΄Διαμαντόπουλος Χ.).