Ήττα για τον Αστέρα με 2-0 από τον Απόλλων Δοκιμίου

0
157

Την ήττα γνώρισε ο Αστέρας στο Δοκίμι από τον τοπικό Απόλλων με 2-0, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που έγινε παρουσία λίγων φίλων της τοπικής ομάδας.

Ο Αστέρας εμφανίστηκε στην αρχή του παιχνιδιού αρκετά νωθρός και ο Απόλων ανέλαβε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποιες φάσεις που να απειλήσουν την άμυνα του Αστέρα. Όμως στα μέσα του Α’ ημιχρόνου με δύο στημένες εκτελέσεις φάσεων, η ομάδα του Δοκιμίου προηγήθηκε στο παιχνίδι. Αυτό του έδωσε το δικαίωμα να διαχειριστεί πιο ήρεμα τον αγώνα και να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του,  δεν κρατούσε μπάλα στο χώρο του κέντρου και δυσκολευόταν να βγάλει κάποια κάθετη πάσα στην επίθεση.

16′ Ανύπαρκτο φάουλ που σφυρίχτηκε εις βάρους του Παναγιωτόπουλου έξω από την περιοχή του Αστέρα και πλάγια δεξιά, εκτελέστηκε με απευθείας χτύπημα από τον παίκτη του Δοκιμίου απέκρουσε αρχικά ο Γιαγκιλίτσης και μετά απομάκρυνε ο Τσιριμώκος πιο μακριά.

22′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλων, με τον Γιαρούφη να σκοράρει με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από εκτέλεση δεύτερου συνεχόμενου κόρνερ, με τους αμυντικούς του Αστέρα να μην μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα.

25′ ΓΚΟΛ και 2-0 για το Δοκίμι, μετά από εκτέλεση φάουλ στο ύψος του κέντρου και μεγάλης περιοχής του Αστέρα, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς του Αστέρα, και α αμαρκάριστος Βαλαγιώργος με πλασέ έγραψε το 2-0!

31΄ Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Αστέρα, έξω από την περιοχή του Δοκιμίου, η τελική πάσα στον Τριφιάτη που έμπαινε μόνος μες τη περιοχή του Απόλλων, υποδείχθηκε σε οφσάιντ, με την υπόδειξη του επόπτη να είναι ελεγχόμενη.

33΄ Κόρνερ για τον Αστέρα, απομάκρυναν οι αμυντικοί του Απόλλων και ο Κωνσταντακόπουλος έπιασε ένα σουτ  έξω από την περιοχή του Δοκιμίου με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

37′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλων να πετύχει ένα τρίτο γκολ, όταν σε ωραίο συνδυασμό των παικτών έξω από την περιοχή του Αστέρα και αριστερά όπως επιτίθενται, έβγαλαν πάσα στο κενό χώρο, αλλά ο επιθετικός του Δοκιμίου μόνος με τον Γιαγκιλίτση πλάσαρε άουτ.

Στο Β’ ημίχρονο ο Αστέρας βγήκε μπροστά, προσπάθησε και κράτησε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου αλλά δεν είχε την τελική πάσα για να σημειώσει κάποιο γκολ. Η ομάδα του Δοκιμίου έδωσε χώρο και δεν απείλησε καθόλου τον Αστέρα, παρά προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, χωρίς αποτέλεσμα.

77΄Ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε δεξιά και πλάγια στον Μιχάι, ο οποίος επιχείρησε σέντρα με τον Σχώρη να πιάνει ένα σουτ αλλά να είναι άστοχο.

87′ Δοκάρι για το Δοκίμι όταν σε αντεπίθεση των παικτών της, δεν απομάκρυναν σωστά οι αμυντικοί του Αστέρα και η μπάλα έφτασε πλάγια δεξιά και μες τη περιοχή σε ‘έναν επιθετικό του Απόλλων. Αυτός επιχείρησε το σουτ και η μ,πάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαγκιλίτση ο οποίος μετ α μπλόκαρε τη μπάλα.

93′ Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αστέρας βρέθηκε κοντά στο γκολ, μετά από κόρνερ του Τριφιάτη,η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή αλλά ο Παναγιωγτόπουλος  δεν έπιασε καλά του σουτ  όντας σε καλή θέση, το οποίο απομάκρυναν μακριά οι αμυντικοί του Απόλλων.

Ευχαριστούμε πολύ τη Διοίκηση του Απόλλων Δοκιμίου για την άψογη φιλοξενία της ομάδας μας.

Η διαιτησία των κ.κ. Καραβασίλη, Κολοσιώνη, Τσιλίκα με φαλτσοσφυρίγματα, χωρίς όμως να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Οι δύο επόπτες ελέγχονται για δύο οφσάιντ που υπόδειξαν, ένα σε κάθε κάθε ημίχρονο εις βάρος του Αστέρα.

Επισήμανση: Οι διαιτητές των αγώνων μπορεί να είναι φίλοι με παίκτες των ομάδων, εκτός αγωνιστικών χώρων.Αυτό δεν είναι μεμπτό.  Εν τούτοις οφείλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο να κρατούν τα προσχήματα και να μην το δείχνουν αυτό. Γιατί είναι αρκετά εκνευριστικό και προκλητικό για τους αντίπαλους παίκτες!!

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Ντζιβανάκης) Γιαγκιλίτσης, Σχώρης, Τριφιάτης, Κωνσταντακόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσιριμώκος (λ.τ. 68′ Νικολέρης), Καλύβας, (61′ Μάκα), Μωραϊτης, Φτούλης, Ντίμο (56′ Μπαλαμπάνης), Μιχάι (77′ Σαλάπας)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Παπαδάτος, Ντιακόνου και Γαντζούδης